3 найпопулярніші піци у світі
Важко посперечатись з тим, що піца – страва, яка заполонила буквально увесь світ. Сьогодні існує кілька десятків її видів та начинок, проте актуальними й популярними лишаються три страви, які їдять як в Італії, так і за її межами.
1. Маргарита
Це справжня класика, яка буквально поза конкуренцією. Річ у тім, що це – перша піца, яка була створена людством у Неаполі. Вважається, що зробили її приблизно у 19 столітті, для того, аби біднякам було чим харчуватись. Бо вона мала легкий у приготуванні рецепт, й складалась усього з кількох інгредієнтів – моцарели, помідорів та базиліку. Цікаво, що вона сподобалась навіть дружині короля Умберто I, на чию честь потім й була названа.
Ще один цікавий факт – вважається, що поєднання цих продуктів стало досить актуальним через те, що зовні нагадує італійський прапор.
При цьому для того, аби Маргарита була по-справжньому смачною, піцайоло дотримуються традиційного рецепта приготування. Основний акцент робиться саме на тісті, яке заборонено розкочувати качалкою: його розтягують руками, надаючи еластичності та просочуючи бульбашками кисню.
2. Пепероні
А ця страва отримала свою назву через основний інгредієнт – гостре салямі Пепероні. Складно сказати, хто та коли насправді створив цю піцу. Вважається, що піцу з гострими ковбасками створили десь на півдні Італії, а інші й зовсім кажуть, що вперше вона з’явилась в Америці. Другий варіант більше схожий на правду, оскільки є кілька задокументованих фактів, що Пепероні вперше з’явилась в США, де її створили мігранти з Італії.
Це було приблизно 20 століття, коли кількість мігрантів з Європи, де вирувала війна, до інших країн світу та континентів, різко збільшилась. Торкнулось це й італійців, які, приїхавши до нового дому, почали облаштовуватись та відкривати заклади громадського харчування, створюючи нові рецепти, які б сподобались американцям.
Серед інгредієнтів окрім гострих ковбасок домінують ще й моцарела та томатний соус.
3. Гавайська
А ця унікальна страва стала причиною, через яку світ розділився на два табори – на тих, хто любить гавайську піцу, й на тих, хто її ненавидить.
Проте, не дивлячись на назву, зробили її не в Америці й навіть не на Гаваях. Її автор – кухар з грецьким походженням, який працював над створенням чогось нового у власній канадській піцерії. Це сталось приблизно у 60-х роках 20 століття, й з того часу гавайська страва з’явилась в асортименті усіх ресторанів світу.
Заведено вважати, що її створили випадково, з інгредієнтів, які лишились під вечір, коли основна кількість клієнтів вже пішла додому. Тому для неї використовують традиційне як для Маргарити тісто, а ще – білий сирний або ж медовий з гірчицею соус, моцарелу, шинку, а також шматочки консервованого, солодкого ананасу.
А якщо ви хочете скуштувати найкращі піци – обирайте їх серед асортименту нашого ресторану!