3 найпопулярніші піци у світі

Важко посперечатись з тим, що піца – страва, яка заполонила буквально увесь світ. Сьогодні існує кілька десятків її видів та начинок, проте актуальними й популярними лишаються три страви, які їдять як в Італії, так і за її межами.

1. Маргарита

Це справжня класика, яка буквально поза конкуренцією. Річ у тім, що це – перша піца, яка була створена людством у Неаполі. Вважається, що зробили її приблизно у 19 столітті, для того, аби біднякам було чим харчуватись. Бо вона мала легкий у приготуванні рецепт, й складалась усього з кількох інгредієнтів – моцарели, помідорів та базиліку. Цікаво, що вона сподобалась навіть дружині короля Умберто I, на чию честь потім й була названа.

Ще один цікавий факт – вважається, що поєднання цих продуктів стало досить актуальним через те, що зовні нагадує італійський прапор.

При цьому для того, аби Маргарита була по-справжньому смачною, піцайоло дотримуються традиційного рецепта приготування. Основний акцент робиться саме на тісті, яке заборонено розкочувати качалкою: його розтягують руками, надаючи еластичності та просочуючи бульбашками кисню.

2. Пепероні

А ця страва отримала свою назву через основний інгредієнт – гостре салямі Пепероні. Складно сказати, хто та коли насправді створив цю піцу. Вважається, що піцу з гострими ковбасками створили десь на півдні Італії, а інші й зовсім кажуть, що вперше вона з’явилась в Америці. Другий варіант більше схожий на правду, оскільки є кілька задокументованих фактів, що Пепероні вперше з’явилась в США, де її створили мігранти з Італії.

Це було приблизно 20 століття, коли кількість мігрантів з Європи, де вирувала війна, до інших країн світу та континентів, різко збільшилась. Торкнулось це й італійців, які, приїхавши до нового дому, почали облаштовуватись та відкривати заклади громадського харчування, створюючи нові рецепти, які б сподобались американцям.

Серед інгредієнтів окрім гострих ковбасок домінують ще й моцарела та томатний соус.

3. Гавайська

А ця унікальна страва стала причиною, через яку світ розділився на два табори – на тих, хто любить гавайську піцу, й на тих, хто її ненавидить.

Проте, не дивлячись на назву, зробили її не в Америці й навіть не на Гаваях. Її автор – кухар з грецьким походженням, який працював над створенням чогось нового у власній канадській піцерії. Це сталось приблизно у 60-х роках 20 століття, й з того часу гавайська страва з’явилась в асортименті усіх ресторанів світу.

Заведено вважати, що її створили випадково, з інгредієнтів, які лишились під вечір, коли основна кількість клієнтів вже пішла додому. Тому для неї використовують традиційне як для Маргарити тісто, а ще – білий сирний або ж медовий з гірчицею соус, моцарелу, шинку, а також шматочки консервованого, солодкого ананасу.

А якщо ви хочете скуштувати найкращі піци – обирайте їх серед асортименту нашого ресторану!

Читайте також
21
August
Піца без сиру: смачні та корисні замінники

Піца від Donatello Pizza асоціюється зі смачними начинками, унікальними інгредієнтами та інстаграмним зовнішнім виглядом. А про те, чи буває піца без сиру та чим його можна замінити – розповімо далі у статі. Кому варто звернути увагу на піцу без сиру Піца без сиру – чудова альтернатива на випадок, якщо ви не їсте продукти з молока […]

25
April
Піца у Книзі Рекордів Гіннеса

Оскільки піца є найпопулярнішою стравою у світі, не дивно, що вона примудрилась опинитись навіть на сторінках такої книги, як Світові рекорди Гіннеса. А про те, які рекорди були зафіксовані та яка саме страва туди потрапила – далі у статі. Піца-рекордсмен: топ найцікавіших рекордів Найбільша піца була створена у 2012 році італійськими кухарями, які вирішили, що […]